Kao i uvijek, početna točka vaše rute je naš Meet & Greet Location in Trogir - Split, odakle vas putevi vode na jugoistok prema Bosni i Hercegovini.
Ovaj obilazak možete započeti s bilo kojeg mjesta. Kao mali savjet odmah na početku. Znamo mali pansion u Omišu, oko sat vremena vožnje od našeg ureda, južno od Splita.
Ovaj pansion pod nazivom Pansion Begić s velikim žarom dočekuje sve motocikliste, jer je i sam vlasnik strastveni motociklist, ali i turistički vodič. Dakle, on ima mnogo zanimljivih informacija za vas.


Info o turi

Međutim!

Vaše odredište za taj dan bit će hotel u Bosni i Hercegovini, u Ljubuškom 88320.
Pred vama je oko 220 km, a na putu ćete biti između 6 i 7 sati. Na svom putu ćete upoznati najljepše ulice na Balkanu.
Vaše prvo odredište bit će “Kanjon rijeke Cetine”. Put vas vodi do prekrasnog vidikovca. Tamo možete snimiti sjajne fotografije.
Ovaj dan nastavljate preko granice prema Bosni i Hercegovini s ciljem Buškog jezera. Veliko umjetno jezero okruženo selima i brdima, popularno za kupanje, jedrenje i ribolov.

Na putu do hotela ponovno ćete se kratko voziti kroz Hrvatsku, a odredište je jezero Crveno.
Dalmatinski fenomen: prekrasno Crveno jezero u koje još nitko nije bacio kamen!
Tajanstveno, teško pristupačno jezero, koje bi moglo biti najdublje jezero u Europi, uvijek iznova oduševljava ljubitelje ekstremnih sportova, ali i sve koji cijene ljepotu i snagu prirode. Vodena kraška jama u blizini Imotskog, poznata kao Crveno jezero, prekrasan je prizor i neiscrpna inspiracija za ovisnike o adrenalinu.

Dakle, jedno od najljepših krških jezera u Hrvatskoj iu svijetu priznato kao prirodni fenomen Dalmatinske Zagore. Često ga posjećuju avanturisti svih vrsta, a prije nekoliko godina Crveno jezero bilo je i odredište ukrajinskih i francuskih skakača koji su skakali u zrak s litice i vezani užetom zaranjali u nepregledno plavetnilo.
Fascinantna jama svoje ime ne duguje boji vode, već posebnim crvenim stijenama koje okružuju jezero.

U blizini valja razgledati i Modro jezero, udaljeno manje od dva kilometra, koje se smatra jednim od najljepših jezera u Hrvatskoj. Do ove kraške ljepotice vode uređene stepenice, što ovo mjesto čini i popularnim primorskim izletištem u ljetnim mjesecima. Kada jezero presuši, na njegovom dnu tradicionalno se igra nogomet. Put do Modrog jezera zahtijeva napor i kondiciju, no šetnja je nagrađena osvježenjem u nestvarno plavoj vodi okruženoj moćnim liticama.

Dan se bliži kraju i ponovno ćete prijeći granicu Bosne i Hercegovine zadnjih nekoliko kilometara do svog hotela. Put vas vodi izravno do Hotela Bigeste.
Koliko dana želite tamo ostati ovisi naravno o vama.

Nakon što odlučite koliko dugo želite tamo ostati, putovanje se nastavlja natrag u Hrvatsku, u Makarsku. Makarska je smještena direktno na Jadranu i mali je hrvatski obalni gradić koji vrijedi vidjeti. Ugodno i pravo hrvatsko. Podaci o obilasku vode vas izravno na slikovitu šetnicu u gradu. Kad stignete tamo, možete odvojiti dovoljno vremena da svratite u jedan od tamošnjih restorana. Nećeš požaliti.

Dalje na vašoj dnevnoj udaljenosti od cca. 142 km dijelom ćete proći legendarnom i poznatom Jadranskom magistralom (D8). Ide gore-dolje. Velik dio proći ćete gore u planinama, s prekrasnim pogledom na Jadran.
Vaše odredište za taj dan je već spomenuti pansion u Omišu. Na putu do tamo valja napraviti još jedno veće zaustavljanje na Vidikovcu Dovanj. Jer odavde ćete moći uživati u jednom od najljepših pogleda na jadransku obalu.

Završetak dana Pansion Begić. Kao što je već spomenuto, iskoristite priliku i dopustite vlasniku Kristijanu da vas inspirira za daljnje turneje po Balkanu, a posebno Hrvatskoj. Mnoge druge ture također se mogu planirati i provesti s ove lokacije. Nema ograničenja vašoj želji za obilaskom.

Vaša usluga iznajmljivanja motocikala, MotoGS Rental.

Vaši "gpx" podaci obilaska za preuzimanje!
Sigurni smo da će vam se svidjeti ovo kratko putovanje!

 

Karta ture

Samostalno vođena 2-4 dana motociklističke avanturističke ture - Ruta Bosna Karta ture