Kratko jednodnevno putovanje, ali ovo putovanje još uvijek ima puno za ponuditi. Puno vrhunaca i na kraju dana Prokljansko jezero.

Vaša turneja počinje u našem Meet & Greet Lokacija u Trogiru - Split.
Naravno, ovu turu možete započeti i s bilo kojeg drugog mjesta. Na kraju dana, ovaj izlet će vas odvesti do opuštajućeg mjesta na Prokljanskom jezeru, izravno do jednog od naših preporučenih smještaja, Kuće za odmor uz Uvalu.
A zašto je to tako? Jer vlasnik ovih kuća za odmor, Daniel, srdačno i sa velikom strašću dočekuje sve motocikliste. Jer on je i strastveni motociklist i turistički vodič. Dakle, on ima mnogo zanimljivih informacija za vas da upoznate Hrvatsku s najbolje strane.
Mnoge druge ture također se mogu savršeno isplanirati i organizirati tamo.


Info o turi

Međutim!

Kao što je već spomenuto na početku, vaše odredište za taj dan je kuća za odmor u uvali, u 22000 Bilicama, nedaleko od Šibenika.
Pred vama je cca 202 km. Budući da se na vašoj ruti nalaze jedna ili dvije destinacije koje vrijedi posjetiti i na njima provesti malo vremena, lako ćete na putu biti između 8 i 9 sati.

Na svom putovanju doživjet ćete najljepše ulice u Hrvatskoj.
Vaše prvo odredište bit će tvrđava Kliss, nedaleko od Splita.
Podaci "gpx" vode vas izravno na lokalno javno parkiralište. Kad stignete tamo, ne smijete propustiti priliku posjetiti tvrđavu. Odozgo, sa starih i časnih zidina tvrđave, pruža se fantastičan pogled na Split, okolicu i Jadran.
Dakle, savršena pozadina za savršene fotografije.
Također dovoljno vremena da tamo popijete jedno ili dva osvježavajuća pića.

Ovaj dan nastavljamo u smjeru juga, uz plavi Jadran Jadranskom magistralom (D8). Vozite se kroz ljupki i tipično hrvatski gradić Omiš. Mali savjet: ovo mjesto uvijek vrijedi napraviti kratki predah.
Odatle nastavljamo kroz fantastičan klanac, visoko u planine. Bit ćete na putu do vidikovca iznad klanca. Odatle se pruža fantastičan pogled na Omiš i Jadran.
Ne zaboravite ovaj pogled dokumentirati fotografijama na mobitelu. Nakon opsežnog istraživanja na ovom vidikovcu, nastavljate rano poslijepodne prekrasnim hrvatskim planinskim cestama do sljedeće postaje, vidikovca Nutjak.

Kada stignete na vidikovac Nutjak, koji se nalazi na rijeci Cetini, ponovno ćete imati prekrasan pogled. Također biste trebali ostati ovdje neko vrijeme. Uživajte u onome što vidite.

Sljedeće odredište bit će Prokljansko jezero. Na putu do tamo prijeći ćete veću udaljenost, zavojitim planinskim cestama moći ćete proći mnoga mala mjesta u planinama.
Stići ćete u malu uvalu gore spomenutog jezera. Put vas vodi direktno do predloženog smještaja, Kuće za odmor uz Uvalu.
 
Naravno, ovisi o tome koliko dana se tamo želite prijaviti. No, važno je i zanimljivo znati: odatle do Slapova Krke u Nacionalnom parku Krka nije daleko. Grad Skradin također je na dohvat ruke.
Odavde možete planirati i druge izlete, ali prije svega trebali biste posjetiti tamošnji nacionalni park. Ima smisla planirati barem jedan dan za ovo.

Kao što je već spomenuto na početku, iskoristite priliku i dopustite vlasniku kuća za odmor, Danielu, da vas inspirira za daljnje ture kroz Hrvatsku. Nema ograničenja vašoj želji za obilaskom.

 

Vaša usluga iznajmljivanja motocikala, MotoGS Rental.

Ovdje možete preuzeti svoje datume “gpx” turneje!

Sigurni smo da će vam se svidjeti ovo kratko putovanje!

 

Karta ture

Samostalno vođena 1-dnevna avanturistička tura motociklom - ruta Prokljansko jezero Karta ture