Opći uvjeti kupnje online - bonova

1. Uvjeti kupnje i predmet ugovora
Ugovor je sklopljen s MotoGS WorldTours - Tour Operatorom, sa sjedištem u Merseburgu, Njemačka, i sklopljen je tek kada je voucher (nominalna vrijednost) plaćen u cijelosti.

Kupoprodajni ugovor je sklopljen tek kada, s jedne strane, kupac prihvati opće uvjete koji su mu stavljeni na raspolaganje tijekom postupka naručivanja i podnese narudžbu online, a s druge strane, MotoGS WorldTours isporučio je vaučer.

Vaučer će biti isporučen odmah po primitku pune uplate.
Kao način plaćanja dogovoren je avans.

Kupljeni poklon bon je isključivo digitalni proizvod, fizički proizvod neće biti poslan.

2. Narudžba i cijene
Narudžba se može predati u trgovini bonovima na početnoj stranici MotoGS WorldTours ili MotoGS Rental i može se platiti kreditnom karticom, PayPalom ili instant bankovnim transferom.

Kupac ima mogućnost biranja između iznosa vaučera (nominalne vrijednosti) 50 EUR, 100 EUR, 250 EUR, 500 EUR, 1000 EUR i 1500 EUR.

Vaučer, koji je tada plaćen u cijelosti, bit će isporučen e-poštom na adresu e-pošte koju je naveo kupac ili kupac i može se odmah ispisati kao "pdf" dokument.

Svaki vaučer(i) ima jedinstveni crtični kod koji je potreban za iskorištavanje vaučera.
Kupac je odgovoran za pohranu i rukovanje originalnim predloškom vaučera.

Nismo odgovorni za bilo kakvu zlouporabu predloška vaučera. Ako su vaučeri izgubljeni, ukradeni ili nepropisno potvrđeni, iznos se ne može vratiti.
Izrada kopije vaučera nije moguća.

3. Proizvodi i otkup
Vaučeri se mogu iskoristiti na internetskim portalima MotoGS WorldTours ili MotoGS Rental i mogu se koristiti za vođene motociklističke ture koje se tamo nude ili za najam motocikala i svu dodatnu opremu za iznajmljivanje koja je navedena na portalima.

Kod narudžbe ili rezervacije u sjedištu tvrtke ili u iznajmljivaču, voucher je naravno moguće iskoristiti i osobno na licu mjesta.

MotoGS WorldTours ili MotoGS Rental otkupit će sve poklon bonove bez provjere je li podnositelj ovlašten za to. Međutim, MotoGS WorldTours i MotoGS Rental zadržavaju pravo odbiti otkup poklon bona ako postoji sumnja na obmanu, prijevaru ili drugu nezakonitu aktivnost u vezi s otkupom poklon bona.

Prilikom online odjave morate navesti poklon bon kao način plaćanja.
Ako iznos poklon bona nije dovoljan za plaćanje cjelokupnog artikla rezerviranog online, razlika se mora platiti drugim načinom plaćanja prilikom odjave, kao što je kreditna kartica, PayPal ili trenutni bankovni prijenos.

Ukoliko je online rezervacija manja od vrijednosti vouchera, kupac će dobiti novi voucher u iznosu razlike u odnosu na prvi voucher. Međutim, ovaj proces je moguć samo jednom. To znači da više nije moguće izdati drugi vaučer na preostali iznos.

Vrijednost neiskorištenih poklon bonova neće biti vraćena.

Kupljene ili naručene kupone nije moguće zamijeniti za gotovinu.
Promjena se također ne može izdati u vezi s otkupom.
Nadalje, nominalna vrijednost poklon bonova ne može se promijeniti nakon kupnje.

Nije moguće naknadno iskoristiti vaučer za već izvršenu narudžbu.

Vaučer se otkupljuje za robu. Preknjižba na drugi vaučer nije moguća.
Na vrijednost vaučera neće se obračunavati kamate.

Račun, uključujući zakonski PDV, može se izdati tek kada se vaučer stvarno iskoristi (Zakon o porezu na promet).

U slučaju povrata artikla ili cijele narudžbe kod plaćanja isključivo bonom, iznos se vraća putem bona. Nakon uspješnog povrata kupljenog ili iznajmljenog artikla, kupac će primiti novi digitalni vaučer na odgovarajući iznos na e-mail adresu koju je naveo. Datum izdavanja, a time i datum valjanosti originalnog vaučera odnosi se na ovaj novi vaučer.

Ako je narudžba plaćena bonom i drugim sredstvom plaćanja, povrat će se izvršiti u iznosu kredita vaučera korištenog kao digitalni vaučer i u pripadajućem iznosu na odgovarajuće drugo sredstvo plaćanja.

Sve naknade za otkazivanje prilikom odustajanja od rezerviranih motociklističkih tura ili rezerviranih najmova motocikala ostaju nepromijenjene. Sve naknade za otkazivanje stoga će se naplatiti kao da su troškovi za rezervirane stavke plaćeni putem kreditne kartice, PayPala ili bankovnog prijenosa.

Rok valjanosti bonova je 3 godine od datuma izdavanja. Produljenje valjanosti moguće je samo nakon pismenog zahtjeva na info@motogsworldtours.com ili rental@motogsrental.com i mora se zatražiti najmanje 3 mjeseca prije datuma isteka.

4. Minimalna dob
Samo osobe od 18 i više godina smiju kupovati na našim online portalima.

5. Pravo na odustajanje i politika otkazivanja
Povrat bonova moguć je u roku od 14 dana.
Pisanu izjavu o otkazivanju moramo primiti u roku od 14 dana od datuma izdavanja. Nakon isteka ovih 14 dana pravo na odustajanje više se ne može ostvariti ili ako je voucher za uslugu u tom roku već u cijelosti ili djelomično iskorišten.

6. Promjene u izvedbi
Moguća su odstupanja u slikama ili opisima ponuđenih artikala i usluga. Zadržavamo pravo na pogreške i izmjene članaka.

7. Jamstvo sigurnosti i zaštita podataka
Sigurnost je najveći prioritet! Stoga se prilikom plaćanja kreditnim karticama svi osobni podaci poput broja kreditne kartice, imena i adrese prenose putem zaštićene SSL linije.
To čini osjetljive podatke u internetskom prometu nečitljivima.

Primjenjuju se naše informacije o zaštiti podataka koje možete vidjeti na našoj web stranici.
Davanjem osobnih podataka (osobito adrese e-pošte) kupac izričito pristaje na utvrđivanje, pohranu i obradu podataka navedenih u obrascu u marketinške i reklamne svrhe.

Kupac također izričito pristaje na pohranu njegovih podataka.

8. Izmjene Općih uvjeta
MotoGS WorldTours zadržava pravo izmjene ovih Uvjeta i odredbi u bilo kojem trenutku. Međutim, za ugovorni odnos vrijede uvjeti važeći u trenutku kupnje predmetnog bona.

Nadalje, uvjeti za kupone podliježu zakonu Savezne Republike Njemačke.

9. Mjesna nadležnost
Za sve sporove koji proizlaze iz ili u vezi s kupnjom vaučera, dogovoreno je da je nadležno mjesto registrirani ured MotoGS WorldToursa, pod uvjetom da kupac nema opću nadležnost u Njemačkoj ili ugovornoj strani prema kojoj se potraživanje odnosi nakon sklapanja ugovora premjesti svoje prebivalište ili uobičajeno mjesto stanovanja izvan djelokruga Zakona o parničnom postupku ili mjesto prebivališta nije poznato u trenutku podnošenja tužbe, kupac je trgovac ili slična osoba u Odjeljak 38. stavak 1. ZPP.

Ovi Opći uvjeti podliježu u svakom pogledu domaćem pravu (s izuzetkom odredbi o izboru prava) Savezne Republike Njemačke. Svaki postupak između stranaka u ovom Ugovoru pokrenut će se samo pred sudom u Merseburgu u Saksoniji-Anhalt-Njemačkoj, a ne u bilo kojoj drugoj jurisdikciji, a pobjednička strana ima pravo povratiti svoje razumne naknade i troškove od strane koja nije pobjedila.

Ovaj se propis također odnosi na mjenične i čekovne postupke.

10. Završna odredba
Svi ugovori moraju biti u pisanom obliku. Ako pojedine odredbe ovih uvjeta kupnje jesu ili postanu nevažeće, to neće utjecati na pravni učinak preostalih točaka.

Neučinkovite odredbe moraju se ponovno protumačiti kako bi se njihova svrha mogla učinkovito ispuniti.

Obvezni pravni propisi ostaju nepromijenjeni.

Status obrade 1. siječnja 2024